ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ | ΣΥΝΔΕΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ

Εταιρικά Νέα

28-09-2020
Εργα ισχύος 3.35MW το πρώτο εξάμηνο του 2020

Η ΕΝΓΑΙΑ Α.Ε. ολοκλήρωσε, το α΄εξάμηνο του 2020, τη μελέτη, τη προμήθεια εξοπλισμού και τη κατασκευή εννέα νέων φωτοβολταϊκών πάρκων και εγκαταστάσεων net metering, συνολικής ισχύος 3.35MW.

Αναλυτικότερα, στις περιοχές του Κιλκίς, της Θεσσαλονίκης, της Αμφιλοχίας και των Σερρών κατασκευάστηκαν επτά φ/β σταθμοί σε αγροτεμάχια, συνολικής ισχύος 3.29MW. Πιο συγκεκριμένα:

 • Για λογαριασμό της ΗΛΙΟΣ ΙΚΕ και της Π.ΤΣΙΜΠΟΥΣΛΗΣ ΟΕ, κατασκευάστηκαν 4 φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 500kW σε αγροτεμάχια της περιοχής του Κιλκίς. Στο έργο χρησιμοποιήθηκαν φωτοβολταϊκά πάνελ της Canadian Solar, μετατροπείς Sungrow και σύστημα σταθερής στήριξης της Mecasolar-Elvan.
 • Για την ΖΕΦΥΡΟΣ ΙΚΕ ολοκληρώθηκε η κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 500kW σε αγροτεμάχια της Θεσσαλονίκης. Στο εν λόγω έργο χρησιμοποιήθηκαν φωτοβολταϊκά πάνελ της Canadian Solar, μετατροπείς Huawei και μονοαξονικά tracker Hyperion-SR της Mecasolar.
 • Για λογαριασμό ιδιώτη, η ΕΝΓΑΙΑ κατασκεύασε φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 500kW στην Αμφιλοχία. Στο έργο χρησιμοποιήθηκαν φωτοβολταϊκά πάνελ της Canadian Solar, μετατροπείς Sungrow και μονοαξονικά tracker Metatracker της Metaloumin.
 • Για την ενεργειακή κοινότητα ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ-Ζ.ΠΕΤΚΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ κατασκευάστηκε φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 292kW σε αγροτεμάχιο της περιοχής των Σερρών. Στο έργο χρησιμοποιήθηκαν φωτοβολταϊκά πάνελ της Canadian Solar, μετατροπείς ABB και σύστημα σταθερής στήριξης της Mecasolar-Elvan

Παράλληλα, η ΕΝΓΑΙΑ ανέλαβε την μελέτη και τη κατασκευή δύο φ/β εγκαταστάσεων net metering:

 • Για λογαριασμό του ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΞΥΛΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Α.Ε, κατασκευάστηκαν φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις αυτοπαραγωγής ισχύος 42.34kW στη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου χρησιμοποιήθηκαν φωτοβολταϊκά πάνελ της Canadian Solar, μετατροπείς KOSTAL Plenticore και σύστημα σταθερής στήριξης της Metaloumin.
 • Για τον ELIATHOS RESIDENCE HOUSES ολοκληρώθηκε η κατασκευή net metering ισχύος 20kW στο Ηράκλειο. Στο εν λόγω έργο χρησιμοποιήθηκαν φωτοβολταϊκά πάνελ της Panasonic ΗΙΤ, μετατροπείς KOSTAL Plenticore και σύστημα σταθερής στήριξης της Metaloumin. 

Σε εξέλιξη, για το 2ο εξάμηνο, βρίσκονται 15 έργα συνολική ισχύος της τάξης των 10MW, με το σύνολο για το 2020 να αναμένεται να ξεπεράσει τα 15ΜW.

Η ΕΝΓΑΙΑ, με περισσότερα από 12 χρόνια στο ενεργητικό της στον κλάδο των φωτοβολταϊκών πάρκων, έχει ως βασικό αντικείμενο την ανάπτυξη, την υλοποίηση και την συντήρηση έργων ΑΠΕ. Κατέχει σήμερα μια σημαντική θέση στον κλάδο με περισσότερες από 250 εγκαταστάσεις στο ενεργητικό της, σε κατασκευή και συντήρηση, σε όλη την Ελληνική επικράτεια.

05-02-2018
4 νέες Φ/Β εγκαταστάσεις για την Τράπεζα Πειρα

Η ΕΝΓΑΙΑ Α.Ε. ολοκλήρωσε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων net-metering σε 4 υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς στο Αιγίνιο 21kW, στην Ξάνθη 43kW, στην Πρέβεζα 35kW και στις Σάππες 20kW.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση φ/β εγκαταστάσεων net-metering από την ΕΝΓΑΙΑ και σε άλλα υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια.

Η εγκατάσταση των φ/β συστημάτων στα υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς θα μειώσει σημαντικά το κόστος προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας μειώνοντας παράλληλο το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα εκπομπών CO2.

Για να μειώσετε και εσείς το κόστος ηλεκτρικού ρεύματος βοηθώντας παράλληλα στην προστασία του περιβάλλοντος επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310541344.

11-05-2017
Νέα ΦΒ εγκατάσταση net-metering 50kW

Η ΕΝΓΑΙΑ Α.Ε. ολοκλήρωσε μια νέα εγκατάσταση φ/β net-metering για λογαριασμό της εταιρίας ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΝΙΚΗΤΑ Α.Ε.
Η εγκατάσταση, ισχύος 50kW, υλοποιήθηκε στην στέγη του βιομηχανικού κτιρίου της εταιρίας στην Ορμύλια Χαλκιδικής.

25-03-2017
Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας ΕΝΓΑΙΑ Α.Ε.

Ο χρόνος είναι γρήγορος δρομέας και η ΕΝΓΑΙΑ έγινε ήδη 10 ετών! Ήταν ένα ταξίδι γεμάτο εμπειρίες που ξεκίνησε από μία μικρή εταιρεία και μας οδήγησε σήμερα να είμαστε μέλος μίας παγκόσμιας ομάδας. Σίγουρα καταφέρνουμε να κρατάμε τον ρυθμό και έτσι θα συνεχίσουμε για τα επόμενα 10 χρόνια!
https://www.facebook.com/engaia.gr/posts/10155281382023606

08-09-2016
4.8MW ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΦΒ ΠΑΡΚΩΝ

Κατα τη διάρκεια του τελευταίου έτους η ENGAIA προχώρησε σε 29 νέες συμφωνίες για συντηρήσεις φ/β πάρκων, συνολικής ισχύος 4.8MW, επιβεβαιώνοντας τον ηγετικό της ρόλο στον κλάδο των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων.

Τα εν λόγω έργα προστίθενται στο ήδη ευρύ Ο&Μ portfolio της εταιρίας, καθιστώντας την #1 εταιρία συντηρήσεων φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων στη Β. Ελλάδα.

Η ΕΝΓΑΙΑ Α.Ε., ανταποδίδοντας και επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη των πελατών της, συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία στον κλάδο των ΑΠΕ, ως μια απο τις ελάχιστες εξειδικευμένες εταιρίες στον τομέα των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων.

05-01-2015
Νέο πρόγραμμα φ/β - Net metering

Καθορίστηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις ανάπτυξης φωτοβολταϊκών συστημάτων από αυτοπαραγωγούς για την κάλυψη ιδίων αναγκών τους, με εφαρμογή ενεργειακού συμψηφισμού ΑΠΕΗΛ/Α/Φ1/οικ. 24461 (ΦΕΚ Β 3583/31.12.2014).
Περισσότερες πληροφορίες για το νέο πρόγραμμα εδώ.

13-03-2014
Σχόλιo Διαβούλευσης "New Deal"

Σχόλιο ENGAIA AE στη διαβούλευση του Σχεδίου Νόμου «Ρυθμίσεις για την εξυγίανση του ειδικού λογαριασμού του άρθρου 40 Ν.2773/1999 και λοιπές διατάξεις»

ENGAIA AE, μέλος του Ομίλου ECOERA

 

Κύριοι,

Η αυθαίρετη και μονομερής τροποποίηση «εγγυημένων τιμών», όπως επίσης και η εκβιαστική επιβολή αναδρομικών μέτρων με συνοπτικές νομοθετήσεις, απέχουν πολύ από την εικόνα ενός ασφαλούς επενδυτικού προορισμού. Αντιθέτως, υποτυπώδεις κανόνες που ορίζουν θεσμικά το περιβάλλον, τα ρίσκα και τις προβλέψεις ενός (ακόμη και τολμηρού) επενδυτή, πλέον παύουν να υφίστανται όταν η πρόθεση του ίδιου του νομοθέτη αποδεικνύεται πως δεν είναι η δίκαιη επίλυση ενός προβλήματος, αλλά η μετακύλισή του στον πιο αδύναμο κρίκο συνοχής δηλ. τους ίδιους επενδυτές-παραγωγούς, με την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση των υπόλοιπων εμπλεκομένων.

Από την πλευρά μας, στηρίζουμε την όποια πρόταση επιφέρει:

 • Τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή των ΑΠΕ στο ενεργειακό ισοζύγιο,
 • Δίκαια και μεθοδική άρση όσων στρεβλώσεων στο ελληνικό σύστημα ενέργειας  προηγήθηκαν αλλά και θα ακολουθήσουν εάν δεν παρθούν περαιτέρω πρωτοβουλίες,
 • Διασφάλιση του ελάχιστου αισθήματος δικαίου των επενδυτών-παραγωγών  που αποτέλεσαν την αιτία δημιουργίας κλαδικής ανάπτυξης, θέσεων εργασίας και τεχνογνωσίας σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα και
 • Ως άμεση απόρροια των παραπάνω, τα ελάχιστα εχέγγυα εμπιστοσύνης για μελλοντική συμμετοχή νέων επενδυτών στο χώρο των ελληνικών ΑΠΕ.

Ως μία εταιρεία ωστόσο, η οποία είχε έως σήμερα μία σημαντική ενασχόληση με τον κλάδο των ΑΠΕ και έχει επιλέξει την πολιτική της επανεπένδυσης στο χώρο που τη δημιούργησε, θεωρούμε πως αξίζει μία ιδιαίτερη μνεία στον κλάδο της Βιομάζας και του Βιοαερίου, όπου έχει υπάρξει έντονη δραστηριοποίησή μας την τελευταία διετία μέσω έρευνας και ανάπτυξης παραγωγής εξοπλισμού Αεριοποίησης, αλλά και έκδοσης αδειών νέων έργων εκ μέρους επενδυτών.

Οι προτεινόμενες μειώσεις στα εν λόγω έργα με την συνεπακόλουθη επιδείνωση των προοπτικών υλοποίησής τους είναι λανθασμένες, κυρίως για τους εξής λόγους:

 • Για το μεγαλύτερο μέρος των κατατεθειμένων αιτήσεων για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από σταθμούς Βιομάζας ή Βιοαερίου, παύουν να είναι βιώσιμα τα επιχειρηματικά σχέδια υπό τις παρούσες επενδυτικές συνθήκες
 • Πρόκειται για έναν κλάδο στον οποίο έχουν υλοποιηθεί ελάχιστα έργα και συνεπώς η όποια μείωση στις τιμές δεν θα αποφέρει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα
 • Ένα μεγάλο μέρος των εσόδων από μια τέτοια μονάδα επιστρέφει ανταποδοτικά στην εγχώρια αγορά για προμήθεια πρώτης ύλης, κάλυψη λειτουργικών αναγκών και για εργασία. Η μη υλοποίησή τους προφανώς στερεί τη δυνατότητα αυτής της τοπικής ανάπτυξης.
 • Η προώθηση του συγκεκριμένου κλάδου είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη χώρα μας δεδομένης της συσχέτισης με πρωτογενή τομέα αλλά και της αξιοποίησης εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων.
 • Οι μονάδες αυτές έχουν σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη καθότι συμβάλουν στην διαχείριση των βιομηχανικών και  αγροτοκτηνοτροφικών  υποπροϊόντων αλλά και παραπροϊόντων ξυλώδους βιομάζας ενεργειακών καλλιεργειών

Έστω και την τελευταία στιγμή και λαμβάνοντας υπόψη τον έντονο απόηχο της αντίδρασης που προκαλεί η παρούσα νομοθετική πρόταση, θεωρούμε πως με κοινό γνώμονα τα παραπάνω αξιώματα όπως διατυπώθηκαν, θα γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές ή ακόμη και η εκ βάθρων επαναδιατύπωσή της.

 

Με τιμή,

ENGAIA AE

 

23-12-2013
Θερμές Ευχές απο την ΕΝΓΑΙΑ Α.Ε.

Η ΕΝΓΑΙΑ Α.Ε. σας ευχαριστεί θερμά που για ακόμα μια χρονιά υποστηρίξατε και εμπιστευτήκατε το έργο της.

Ως συνέχεια των δράσεων μας, με επίκεντρο την εταιρική κοινωνική ευθύνη, αποφασίσαμε και φέτος να υποστηρίξουμε μια σειρά Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων διαφορετικών δραστηριοτήτων.

Ευχαριστούμε τον κάθε έναν από εσάς ως άμεσο συμμέτοχο στην προσπάθεια αυτή και σας ευχόμαστε μια Καλή Χρονιά με Υγεία, Δημιουργία και Ευτυχία.

20-06-2013
ΕΣΠΕΡΙΔΑ: "ΑΠΕ: Η ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ"

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ομιλία του κ. Αλέξανδρου Γιάννη, Διευθύνοντα Συμβούλου του ομίλου ECOERA Group, στην Εσπερίδα η οποία διοργανώθηκε στις 12 Ιουνίου 2013 από το σωματείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας και είχε θέμα «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας: η Νέα Σελίδα».

Στην ομιλία του ο κ. Γιάννης ανέλυσε τις νέες συνθήκες στην αγορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και τις δραστηριότητες οι οποίες μπορούν να εξασφαλίσουν βιώσιμη επιχειρηματική ανάπτυξη εντός του κλάδου. Στο τέλος της Εσπερίδας ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

Ο όμιλος ECOERA Group (EG) είναι ένας καθετοποιημένος Όμιλος Εταιριών με έμφαση στις δραστηριότητες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με τη χρήση ΑΠΕ.


30-04-2013
Η ENGAIA ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ECOTEC

Η ENGAIA A.E. έδωσε όπως κάθε χρόνο το παρόν στην 6η Διεθνή Έκθεση Ecotec, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 18–21 Απριλίου 2013, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στην Αθήνα.

Η επισκεψιμότητα στο περίπτερο της εταιρίας ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική και οι υποψήφιοι επενδυτές από όλη την Ελλάδα είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το μεγάλο εύρος των τεχνικών λύσεων και προϊόντων της ENGAIA αλλά και για την προσφορά της εταιρίας στην αδειοδότηση μονάδων αεριοποίησης βιομάζας.

Η ENGAIA, έχοντας πολυετή εμπειρία στον κλάδο των ΑΠΕ, διευρύνει τους ορίζοντές της και στρέφεται στην υλοποίηση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από Βιομάζα και Αιολική ενέργεια. Ως προς τη Βιομάζα, η εταιρία εκτός των δραστηριοτήτων της στην αδειοδότηση και υλοποίηση των έργων, παράγει στις εγκαταστάσεις της έναν καινοτόμο αεριοποιητή παραγωγής αερίου σύνθεσης (syngas).

 

 

02-04-2013
H ENGAIA ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ 6η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ECOTEC

Η ENGAIA όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα συμμετέχει στην 6η Διεθνή Έκθεση ECOTEC, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 18 – 21 Απριλίου 2013, στο εκθεσιακό κέντρο «Metropolitan Expo».  

Η ENGAIA με μακροχρόνια εμπειρία και τεχνογνωσία στην κατασκευή Φωτοβολταϊκών Εγκαταστάσεων ποικίλης ισχύος, συνεχίζει να πρωτοπορεί με τη δυναμική είσοδό της στον κλάδο της Βιομάζας και των Μικρών Αιολικών αλλά και λοιπών τεχνολογιών εξοικονόμησης και διαχείρισης ενέργειας.  

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρίας θα είναι στη διάθεση του κάθε παρευρισκόμενου προτείνοντάς του επενδυτικές λύσεις σε ανταγωνιστικές τιμές. Παράλληλα, ο επισκέπτης μπορεί να λάβει μία μοναδική προσφορά για την αδειοδότηση μονάδων αεριοποίησης βιομάζας.

Mε μεγάλη χαρά σας περιμένουμε: Αίθουσα 3, Περίπτερο Ε3

 

28-03-2013
Η ENGAIA ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ PV CYCLE ASSOCIATION

H ENGAIA A.E. ως υπεύθυνη εταιρία και στα πλαίσια της οικολογικής της συνείδησης για την προστασία του περιβάλλοντος γίνεται επίσημα μέλος της μη-κερδοσκοπικής ένωσης PV CYCLE ASSOCIATION. Η συγκεκριμένη ένωση δίνει τη δυνατότητα σε εταιρίες Φωτοβολταϊκών Συστημάτων σε όλη την Ευρώπη να ανακυκλώνουν τα χρησιμοποιημένα πάνελ από ΦΒ εγκαταστάσεις. Με το πρόγραμμα αυτό αποσύρονται εύκολα χρησιμοποιημένα πλαίσια και δίνεται η ευκαιρία στους κατασκευαστές να προβούν σε ενέργειες φιλικές προς το περιβάλλον.

13-03-2013
ΕΡΓΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 5,5MW

Η ENGAIA A.E. ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία το πρώτο τρίμηνο του 2013 ένα σημαντικό αριθμό φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων, συνολικής ισχύος άνω των 5,5MW. H εταιρία ήταν υπεύθυνη για τον σχεδιασμό, την προμήθεια αλλά και την κατασκευή των πάρκων με το κλειδί στο χέρι και σύμφωνα πάντα με τις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας κατά την πάγια πολιτική της εταιρίας. Όλα τα έργα υλοποιήθηκαν εντός των απαιτούμενων προθεσμιών, σύμφωνα και με τον πρόσφατο νόμο 4093 (ΦΕΚ Α 222/12-11-2012).

Τα εν λόγω έργα είναι μικρής, μεσαίας και μεγάλης κλίμακας και βρίσκονται σε περιοχές σε ολόκληρη την Ελλάδα όπως Δράμα, Θεσσαλονίκη, Ικαρία, Καστοριά, Κιλκίς, Λάρισα, Λειβαδιά, Ροδόπη, Σκύδρα, Χαλκιδική.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η κατασκευή φωτοβολταϊκής εγκατάστασης σε βιομηχανική στέγη για λογαριασμό της εταιρίας KRONOS SUN ENERGY στη Σκύδρα ισχύος 781kW, η οποία υλοποιήθηκε σε χρονικό διάστημα μόλις 43 ημερολογιακών ημερών. Στη συγκεκριμένη εγκατάσταση επιλέχθηκε αμιγώς γερμανικός εξοπλισμός και συγκεκριμένα φ/β πάνελ του οίκου Q-Cells, μετατροπείς του οίκου KACO και σύστημα στήριξης του οίκου Schletter.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σύνολό τους οι φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις αναμένεται να παράγουν πάνω από 7,7 GWh/έτος και να συμβάλουν στην αποφυγή πάνω από 5400 tn CO₂ ετησίως.

Η ENGAIA παράλληλα με την πάγια δραστηριότητά της στον κλάδο των Φωτοβολταϊκών Συστημάτων, πρωτοπορεί για ακόμα μία φορά με τη δυναμική είσοδό της στον κλάδο της Βιομάζας και των Μικρών Αιολικών.  

26-02-2013
ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ 3,36MW

Δυναμικό ξεκίνημα για την ENGAIA η οποία τον Ιανουάριο του 2013 ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία την κατασκευή 7 φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων συνολικής ισχύος 3,36MW. Τα εν λόγω έργα τα οποία είναι μικρής, μεσαίας και μεγάλης κλίμακας βρίσκονται στις εξής περιοχές:

Λάρισα, Αξιούπολη, Καστοριά, Θεσσαλονίκη, Λειβαδιά, Δράμα.

Σημαντική είναι η συνδρομή των  έργων στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς το περιβαλλοντικό όφελος των εγκαταστάσεων αναμένεται να ξεπεράσει κατά μέσο όρο τις  5GWh/έτος «πράσινης» ηλεκτρικής ενέργειας.

21-01-2013
ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ

Στις 11 Ιανουαρίου του 2013, η ENGAIA A.E. έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα παρουσία όλου του ανθρώπινου δυναμικού της στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις της στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου. Οι άνθρωποι της ENGAIA με αισιοδοξία και θετική διάθεση, αντάλλαξαν ευχές για το 2013 σε γιορτινό κλίμα.

Την πίτα έκοψε ο Πρόεδρος της εταιρίας κος Δημήτριος Γιάννης ο οποίος μετέφερε τις θερμότερες ευχές του στο προσωπικό και στη συνέχεια τόνισε:  «Παρά τη δύσκολη περίοδο που διανύει ο κλάδος την Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), η ENGAIA από την ίδρυσή της το 2007 ως πρωτοπόρος εταιρία κατασκευής Συστημάτων Ανανεώσιμης Ενέργειας, παρουσίασε σταθερή ανάπτυξη με αποτέλεσμα να κατέχει σήμερα μία ηγετική θέση στον κλάδο της. Παράλληλα, προσπαθούμε διαρκώς να προβλέπουμε τις εξελίξεις με γνώμονα την επιχειρηματική βιωσιμότητα, παραμένοντας πιστοί στις εταιρικές μας Αξίες και το πελατοκεντρικό μας χαρακτήρα. Αισιοδοξώ πως η εμμονή μας σε αυτές τις αρχές, θα αποτελέσει και φέτος το όχημα για περαιτέρω ανάπτυξη, ενώ παράλληλα επιμένουμε στην προσπάθειά μας για τη δημιουργία συνθηκών παγιωμένης βιωσιμότητας στον κλάδο των ΑΠΕ».

Την πρώτη της παρουσίαση έκανε και η νέα δραστηριότητα του Ομίλου χαρίζοντας στους νικητές του δώρου της Βασιλόπιτας ένα τριήμερο ιστιοπλοΐας. Η νέα αυτή δραστηριότητα φέρει τον τίτλο Acrobat Yachting και στόχο έχει την παροχή τουριστικών πακέτων και ενοικίαση σκαφών στις θάλασσες του Β. Αιγαίου, υπό το πρίσμα του «υπεύθυνου τουρισμού και οικολογικής πρακτικής», αρχές που χαρακτηρίζουν τις δράσεις του ομίλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ENGAIA, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στήριξε και φέτος μία σειρά μη κερδοσκοπικών οργανισμών για παιδιά καθώς και οργανώσεις που σχετίζονται με το περιβάλλον, με την υπόσχεση περισσότερων όμοιων πρωτοβουλιών εντός του 2013.

06-11-2012
H ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ENGAIA ΣΤΗΝ 7η ENERGY PHOTOVOLTAIC

Η ENGAIA A.E. έδωσε όπως κάθε χρόνο το παρόν στην 7η Διεθνή Έκθεση Energy-Photovoltaic, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 01–04 Νοεμβρίου 2012, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.

Η επισκεψιμότητα της έκθεσης ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική και οι υποψήφιοι επενδυτές είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το προφίλ της ΕΝGΑΙΑ καθώς και για το μεγάλο εύρος των τεχνικών λύσεων και προϊόντων της. Παρόντες στην Έκθεση ήταν το Διοικητικό Συμβούλιο και στελέχη της εταιρίας από όλα τα τμήματα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας κος Αλέξανδρος Γιάννης, τονίζει χαρακτηριστικά: «Ευχαριστούμε πολύ όλους τους επισκέπτες που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Η έκθεση EnergyPhotovoltaic μας έδωσε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε επενδύσεις που σχετίζονται με την Πράσινη Aνάπτυξη. Η εταιρία μας συνεχίζει δυναμικά την ενασχόληση της με την υλοποίηση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από μικρά Αιολικά και Βιομάζα σε συνδυασμό με τα Φωτοβολταϊκά Συστήματα».

04-10-2012
H ENGAIA ΣΤΗΝ 7η ΕΚΘΕΣΗ ENERGΥ PHOTOVOLTAIC

Η ENGAIA A.E. όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα συμμετέχει στην 7η Διεθνή Έκθεση Energy - Photovoltaic 2012, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 1 – 4 Νοεμβρίου, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.

Με δυναμική εκθεσιακή παρουσία η ENGAIA θα δώσει το παρόν, καθώς το έμπειρο προσωπικό της θα είναι στη διάθεση του κάθε παρευρισκόμενου για μία εξειδικευμένη ενημέρωση γύρω από τα οφέλη των Συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και για τις δυνατότητες που προσφέρει μία τέτοια επένδυση στην ενίσχυση του εισοδήματος.

Παράλληλα οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της εταιρίας καθώς και για το μεγάλο εύρος των τεχνικών λύσεων και προϊόντων της.

Η ENGAIA με μεγάλη χαρά σας περιμένει να την επισκεφτείτε στο χώρο της:

Αίθουσα 3B2-3C1

11-09-2012
ΤΟ BAXIMUS – ENGAIA ΣΤΗΝ 1η ΘΕΣΗ

Η ENGAIA επίσημος Υποστηρικτής της σχολής Ιστιοπλοΐας «Θανάσης Μπαξεβάνης-Blue Aegean Sailing School» και περήφανη Χορηγός του αγωνιστικού σκάφους Baximus είναι ιδιαίτερα χαρούμενη καθώς το BAXIMUS – ENGAIA κέρδισε την 1η θέση στους 3 μεγαλύτερους ιστιοπλοϊκούς αγώνες του 2012. Συγκεκριμένα το BAXIMUS – ENGAIA κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία IRC και ORCi στη Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Βορείου Αιγαίου 2012. Στη συνέχεια παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες κατάφερε να έχει σταθερή παρουσία στις πρώτες θέσεις κατακτώντας και την πρωτιά στην κατηγορία IRC στην Aegean Regatta 2012. Η μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε με την 1η θέση στην κατηγορία IRC στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανοιχτής Θάλασσας 2012. Ο κ. Αλέξανδρος Γιάννης Διευθύνων Σύμβουλος της ENGAIA τονίζει χαρακτηριστικά: «H εταιρία μας αποφάσισε να στηρίξει τη σχολή στα πλαίσια εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, υποστηρίζοντας ότι η ιστιοπλοΐα είναι ένα από τα ωραιότερα αθλήματα καθώς συνδυάζει τη γοητεία της θάλασσας, με την ομαδικότητα και τις ικανότητες των αθλητών». Ο κ. Θανάσης Μπαξεβάνης, υπεύθυνος εκπαίδευσης της σχολής «Θανάσης Μπαξεβάνης – Blue Aegean Sailing School» σημειώνει: «Η στήριξη της ENGAIA από την πρώτη στιγμή έδωσε άλλη πνοή και αέρα στο BAXIMUS – ENGAIA. Ήμασταν σίγουροι από την αρχή της προετοιμασίας μας, πως με πολλή προπόνηση και σκληρή δουλειά από όλους θα είχαμε πολύ καλά αποτελέσματα και από ότι φαίνεται δικαιωθήκαμε»!

04-09-2012
ΝΕΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΠΑΡΚΑ ΙΣΧΥΟΣ 400 kW

H ENGAIA A.E. ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία 12 νέα Φωτοβολταϊκά Πάρκα συνολικής ισχύος 400 kW. Τα εν λόγω έργα αφορούν Φωτοβολταϊκά Πάρκα μικρής και μεσαίας κλίμακας με διαξονικούς ηλιοστάτες και πιο συγκεκριμένα πρόκειται για 10 εγκαταστάσεις 20kW στη Δοϊράνη του Νομού Κιλκίς και 2 φ/β πάρκα ισχύος 100kW στη Γέφυρα του Νομού Θεσσαλονίκης. Η εταιρία ανέλαβε την υλοποίηση των έργων με το κλειδί στο χέρι, όσον αφορά τον σχεδιασμό, την προμήθεια αλλά και κατασκευή των πάρκων. Τα υλικά και ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκαν είναι υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας κατά την πάγια πολιτική της εταιρίας. Η ENGAIA εφαρμόζει το διεθνές πρότυπο διαχείρισης ποιότητας ISO9001 για την διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών και το διεθνές πρότυπο για το περιβάλλον ISO14001. Για τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις χρησιμοποιήθηκαν δεύτερης γενιάς πολυκρυσταλλικά φ/β πάνελ Canadian Solar, τριφασικοί μετατροπείς Sunny Tripower του οίκου SMA και διαξονικοί ηλιοστάτες Mecasolar. Η Canadian Solar είναι μια από τις 5 μεγαλύτερες παραγωγούς φ/β πάνελ στον κόσμο και τα προϊόντα της διαθέτουν τις κορυφαίες εγγυήσεις της αγοράς οι οποίες επιπρόσθετα καλύπτονται από 25ετές μη-ακυρώσιμο ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντική θα είναι η συνδρομή των έργων στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς το περιβαλλοντικό όφελος των εγκαταστάσεων αναμένεται να ξεπεράσει ετησίως τις 740 MWh «πράσινης» ηλεκτρικής ενέργειας, αποφεύγοντας παράλληλα την έκλυση 518 τόνων COστην ατμόσφαιρα. Οι παραπάνω Φ/Β εγκαταστάσεις έρχονται να προστεθούν στη μεγάλη λίστα των έργων που ήδη έχει υλοποιήσει η ENGAIA βασισμένη στην άρτια κατάρτιση, εμπειρία και τεχνογνωσία που διαθέτει.

31-07-2012
ΧΡΟΝΟΙ ΡΕΚΟΡ ΣΤΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΗ ΣΤΕΓΗ ΙΣΧΥΟΣ 74kW

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία από την ENGAIA  η Φ/Β εγκατάσταση ισχύος 74kW σε βιομηχανική στέγη στη ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων για λογαριασμό της εταιρίας «Ηπειρωτική Κορνιζοποιεία». Το έργο μελετήθηκε και υλοποιήθηκε στο σύνολό του σε χρόνους ρεκόρ, μόλις 9 ημερών, πάντα με τις υψηλές προδιαγραφές και τις εγγυήσεις που προσφέρει η ENGAIA. Στη συγκεκριμένη εγκατάσταση χρησιμοποιήθηκαν δεύτερης γενιάς πολυκρυσταλλικά φ/β πάνελ Canadian Solar, τριφασικοί μετατροπείς SMA Sunny Tripower και σύστημα στήριξης αλουμινίου της Schletter. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο έργο εγκαταστάθηκε η πρωτοποριακή πλατφόρμα τηλεμετρίας και παρακολούθησης φ/β εγκαταστάσεων «SolarEye Platform» (http://SolarEye.eu) η οποία αξιοποιεί προηγμένες τεχνικές τεχνητής νοημοσύνης για τον γρήγορο εντοπισμό και αξιολόγηση βλαβών, αλλά και την πρόγνωση της εκτιμώμενης συμπεριφοράς της όλης εγκατάστασης σε βάθος χρόνου. Σημαντική θα είναι η συνδρομή του έργου στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς το περιβαλλοντικό όφελος της εγκατάστασης αναμένεται να ξεπεράσει ετησίως τις 100.000ΚWh «πράσινης» ηλεκτρικής ενέργειας, αποφεύγοντας την έκλυση 70 τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Ο κος Αλέξανδρος Πανταζής, εκπρόσωπος της εταιρίας, τονίζει χαρακτηριστικά: «Είμαστε για ακόμη μία φορά απόλυτα ικανοποιημένοι από τη συνεργασία μας με την ENGAIA. Το έργο είχε ένα εξαιρετικά πιεστικό χρονοδιάγραμμα, παρόλα αυτά η ENGAIA επιβεβαιώνοντας την άρτια εμπειρία και κατάρτιση που επέδειξε και σε άλλες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις του ομίλου μας, μας παρέδωσε ένα έργο υψηλών προδιαγραφών και μάλιστα σε ελάχιστο χρόνο».

16-07-2012
ΝΕΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΣΧΥΟΣ 1MW

H ENGAIA A.E. συνεχίζοντας την ανάληψη έργων μεγάλης ισχύος προχώρησε σε συμφωνία με μία από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές εταιρίες του κλάδου τροφίμων, την INTERCOMM FOODS A.E., η οποία βρίσκεται στο Νομό Λάρισας. Το έργο είναι από τα σημαντικότερα στην περιοχή καθώς πρόκειται για εγκατάσταση συνολικής ισχύος 1MW σε βιομηχανική στέγη. Για την υλοποίηση της συγκεκριμένης κατασκευής θα χρησιμοποιηθούν πολυκρυσταλλικά φ/β πάνελ της εταιρίας Siliken και κεντρικοί μετατροπείς SC500HE-20 του οίκου SMA. Οι εργασίες του έργου θα ξεκινήσουν στα μέσα Ιουλίου. H παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια αναμένεται να ξεπεράσει τις 1.250 ΜWh ανά έτος, αποτρέποντας παράλληλα την εκπομπή σημαντικής ποσότητας διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα άνω των 875 tn CO2 ανά έτος. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ENGAIA κος Αλέξανδρος Γιάννης δηλώνει χαρακτηριστικά για τη συνεργασία: «Η εταιρία μας μέσω της εμπειρίας, της τεχνογνωσίας αλλά και των υψηλών προδιαγραφών των προϊόντων της εγγυάται την άρτια υλοποίηση του έργου. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία σαν αυτή που περνά η χώρα μας συνεχίζουν να υλοποιούνται «πράσινες» επενδύσεις αυτής της τάξης μεγέθους. Ευχαριστούμε την INTERCOMM FOODS A.E. για την εμπιστοσύνη που δείχνει στην εταιρία μας».

11-06-2012
ΝΕΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪKO ΠΑΡΚΟ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΙΣΧΥΟΣ 352kW

Η ENGAIA A.E. συνεχίζει δυναμικά και το δεύτερο τρίμηνο του 2012 με πάρκα αλλά και οικιακές φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Το Μάιο η εταιρία ανέλαβε την κατασκευή πάρκου ισχύος 352kW στο Νομό Ιωαννίνων για λογαριασμό της K&P ENERGY. Η ENGAIA με την τεχνογνωσία και την εμπειρία που διαθέτει έχει πραγματοποιήσει ήδη ένα σημαντικό αριθμό έργων στα Ιωάννινα, συνολικής ισχύος 400kW. Η αξιοπιστία, η έμφαση στην ποιότητα και οι ιδιαίτερα υψηλές αποδόσεις των έργων που έχει υλοποιήσει η ENGAIA στα Ιωάννινα, οι οποίες πλησίασαν τις 1700kWh/kWp κατά το πρώτο έτος λειτουργίας, οδήγησαν τους μετόχους της K&P ENERGY να εμπιστευτούν για ακόμη μία φορά την ENGAIA για την υλοποίηση της επένδυσης τους.Η νέα φωτοβολταϊκή εγκατάσταση θα αποτελείται από πολυκρυσταλλικά φ/β πάνελ Canadian Solar CS6P-250P, ονομαστικής ισχύος 250Wp, τριφασικούς μετατροπείς SMA Sunny Tripower 17000TL και βάσεις στήριξης της Alumil με πασσαλόμπηξη. Σημαντική επίσης θα είναι και η συνδρομή του πάρκου στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς το περιβαλλοντικό όφελος της εγκατάστασης αναμένεται να ξεπεράσει κατά μέσο όρο τις 510ΜWh/έτος «πράσινης» ηλεκτρικής ενέργειας. H ENGAIA με κύριο μέλημα την μέγιστη ικανοποίηση του πελάτη κατασκευάζει έργα υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας τα οποία επιτυγχάνουν αποδεδειγμένα κορυφαίες αποδόσεις στην παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια.

24-04-2012
ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΠΘ

Η ENGAIA A.E. ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία δύο Φ/Β εγκαταστάσεις ισχύος 10kW του Αγροκτήματος της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ. Στο σύνολο τους οι δύο φ/β εγκαταστάσεις αναμένεται να παράγουν πάνω από 37MWh ετησίως ενώ με τη λειτουργία τους θα αποτρέπεται η εκπομπή περισσότερων από 26 τόνους CO2 ανά έτος. Η ENGAIA, μετά από ανοικτό διαγωνισμό, ανέλαβε εξολοκλήρου την σχεδίαση και εγκατάσταση των δύο έργων, σύμφωνα πάντα και με τις υποδείξεις του Αγροκτήματος. Ο εξοπλισμός και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας. Πάγια πολιτική της εταιρίας είναι η έμφαση στην ποιότητα όχι μόνο των υλικών αλλά και των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και η συνεχής προσπάθεια βελτίωσης τους. Σε αυτό το πλαίσιο η εταιρία έχει πιστοποιηθεί με το διεθνές πρότυπο διαχείρισης ποιότητας ISO9001 για την διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών και το διεθνές πρότυπο για το περιβάλλον ISO14001. O Διευθυντής του Αγροκτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δρ. Αναστάσιος Λιθουργίδης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την ποιοτική υλοποίηση της κατασκευής και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων της ENGAIA. Η πρωτοβουλία μας για εγκατάσταση Φ/Β στο Αγρόκτημα της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ. ελπίζουμε να αποτελέσει παράδειγμα και σε άλλους δημόσιους φορείς καθώς και ιδιώτες, ώστε αφενός να μειώσουν το ενεργειακό κόστος τους και αφετέρου να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος στρεφόμενοι στην Πράσινη Ανάπτυξη». Η ENGAIA συνεχίζει δυναμικά  την υλοποίηση έργων ακόμη υψηλότερων προδιαγραφών, συνδυάζοντας μέγιστες αποδόσεις ηλεκτροπαραγωγής και οικονομίας προς όφελος των επενδυτών.

31-12-2011
ΕΡΓΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΑΝΩ TOY 1ΜW

Η ENGAIA Α.Ε. μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.) στην Ελλάδα ολοκλήρωσε το τελευταίο τρίμηνο του 2011 σημαντικό αριθμό έργων, συνολικής ισχύος άνω του 1MW. Το περιβαλλοντικό όφελος από αυτές τις εγκαταστάσεις αναμένεται να ξεπεράσει τις 1800ΜWh «πράσινης» ηλεκτρικής ενέργειας ανά έτος, αποτρέποντας παράλληλα την εκπομπή σημαντικής ποσότητας διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Τα έργα κατασκευάστηκαν από την ENGAIA με γνώμονα τις συνήθεις υψηλές προδιαγραφές που χαρακτηρίζουν τα έργα της εταιρίας, με υλικά υψηλής ποιότητας και απόδοσης. Ενδεικτικό είναι η φ/β εγκατάσταση ισχύος 100kW σε βιομηχανική στέγη που υλοποιήθηκε για τον ταξιδιωτικό οργανισμό ΖΟΡΠΙΔΗ Α.Ε. με φ/β πάνελ του Νορβηγικού Οίκου RECSolar, μετατροπείς της Γερμανικής SMA, και βάσεις στήριξης της Γερμανικής SCHLETTER. Τα έργα υλοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα όπως Χαλκιδική, Σέρρες, Καρδίτσα, Πελοπόννησος, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς. Έχοντας ως κύριο μέλημα την μέγιστη ικανοποίηση του πελάτη η εταιρία θα συνεχίσει να προτείνει τις βέλτιστες τεχνοοικονομικές λύσεις προσφέροντας προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε συνδυασμό με ποιοτικές after sales service υπηρεσίες όσον αφορά την συντήρηση και τεχνική υποστήριξη των φ/β εγκαταστάσεων. 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΔΡΑ
12ο χλμ Ε.Ο. Θεσ/νίκης–Έδεσσας
ΤΘ 1284, ΤΚ 57008, Θεσσαλονίκη
Tηλ.: 2310 541 344
Fax.: 2310 570 563
Email.: info@engaia.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
Βασ. Ηρακλείου 4
54625, Θεσσαλονίκη
Tηλ.: 2310 553826
Fax.: 2310 553970